ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم کالاس: روسیه فقط برای ادامه حملاتش زمان می‌خرد انتصاب نماینده ویژه ایران در امور دریای خزر

اختلاف شدید آمریکا و فرانسه درباره ائتلاف دریایی در خلیج فارس

شبکه اسکای نیوز به نقل از منابع فرانسوی گزارش داد که پاریس هیچ میلی برای مشارکت در ائتلاف دریایی به رهبری آمریکا ندارد و به اروپایی‌ها توصیه کرده است به ائتلاف آمریکا ملحق نشوند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۳ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 11
کد خبر: ۱۸۹۵۹

به گزارش راهبرد معاصر، شبکه «اسکای نیوز» به نقل از چند منبع فرانسوی گزارش داد که پاریس به انگلیس اعلام کرده است که آنها (لندن و پاریس) می‌توانند هدایت ماموریت دریایی برای افزایش امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز را برعهده بگیرند.

 

این درحالیست که آمریکا نیز از مدت‌ها پیش به دنبال تشکیل یک ائتلاف دریایی در همین منطقه با مشارکت شرکا و متحدان اروپایی خود است.

 

دو منبع دولتی فرانسوی به این شبکه گفته‌اند که فرانسه از متحدان اروپایی خود خواسته در ائتلاف اروپایی شرکت کنند و به آنها توصیه کرده است که هیچ اقدامی در راستای تلاش‌های آمریکا برای رهبری این ائتلاف انجام ندهند و در عوض منتظر اقدام متحدان اروپایی باشند.

 

براساس این گزارش، «دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس طی روزهای اخیر با «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه درباره ابتکار اروپایی برای تشکیل ائتلاف دریایی رایزنی کرده است.

 

اسکای نیوز در ادامه گزارش داده است که مذاکرات تکمیلی قرار است در حاشیه نشست گروه 7 در فرانسه برگزار شود.

 

این گزارش در ادامه می‌گوید که برخی از مقامات در وزارت خارجه انگلیس درباره نقش و ظرفیت رهبری فرانسه برای چنین ماموریتی بدون حمایت ایالات متحده تردید دارند.

 

اسکای نیوز در ادامه افزود: «با این حال دلایل محکمی وجود دارد که فرانسه کشور ایده آلی برای رهبری چنین ائتلافی با مشارکت بریتانیا است.»

 

اول اینکه در بحبوحه افزایش تنشها بین ایران و آمریکا، پاریس و لندن در توافق هسته‌ای حضور دارند اما آمریکا از آن خارج شده است و تحریم‌های تعلیق شده در چارچوب برجام را علیه تهران بازگردانده است.

 

مساله بعدی افزایش حضور نظامی آمریکا در منطقه و سیاست این کشور در فشار حداکثری علیه ایران است. واشنگتن از کشورهای دیگر نیز خواسته است که به این کمپین بپیوندند اما فرانسه مایل نیست بخشی از این ماموریت باشد چرا که چنین راهبردی را در راستای تضعیف برجام و احتمال مرگ آن می‌داند.

 

اسکای نیوز در ادامه به نقل از یک منبع فرانسوی دیگر نوشت: «این مساله برای پاریس خط قرمز است و این دلیل این است که چرا اروپایی‌ها به دنبال مأموریتی مستقل از عملیات آمریکا در چارچوب ساختار امنیت دریایی بین‌المللی (IMSC) است و آن را قابل قبول‌تر می‌داند.»

 

وی همچنین تاکید کرده است که «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه مایل است اروپا در دفاع از خود نقشی مستقل داشته باشد تا اینکه متکی بر ایالات متحده آمریکا باشد.

 

با وجود تلاش‌های چند هفته‌ای واشنگتن برای تشکیل ائتلاف و دعوت از ۶۰ کشور برای حضور در این ائتلاف، تا کنون کشورهای خیلی کمی برای مشارکت در آن اعلام آمادگی کرده‌اند و کشورهای مهمی مثل ژاپن، آلمان، فرانسه و حتی اسپانیا که متحدان آسیایی و اروپایی آمریکا مجسوب می‌شوند به این ابتکار روی خوش نشان نداده‌اند. برلین و توکیو رسما اعلام کرده اند که در ائتلاف مشارکت نخواهند کرد.

 

از زمان روی کار آمدن ترامپ روابط واشنگتن با برخی پایتخت‌های اروپایی مثل برلین و پاریس چندان مساعد نیست.

 

ترامپ اخیرا نیز از تلاش‌های ماکرون برای تنش زدایی در خلیج فارس شدیدا انتقاد کرده بود و گفته بود ماکرون نماینده آمریکا برای مذاکره با ایران نیست. در مقابل وزارت خارجه فرانسه در بیانیه‌ای به سخنان رئیس جمهور آمریکا درباره ایران اعلام کرد که پاریس کاملا به صورت مستقل به ابراز مواضع خود می‌پردازد و به امنیت و صلح در منطقه غرب آسیا کاملا پایبند است.

 

وزارت خارجه فرانسه در بیانیه خود تاکید کرد: «وخیم‌تر شدن تنش‌ها نیازمند ابتکارهای سیاسی با هدف یافتن شرایطی برای گفت‌وگو است. این دلیل آن چیزی است که رئیس‌جمهور ماکرون با شفافیت کامل با دیگر شریکان که اول و مهمتر از همه امضا کنندگان اروپایی بوده، در حال انجام آن است. وی به طور شفاف مقامات آمریکایی را درباره آن مطلع نگه خواهد داشت و هر تلاشی باید با هدف جلوگیری از تبدیل شدن این شرایط کشمکش‌گونه به یک تقابل خطرناک است.»

 

منبع: فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار